zaterdag 16 april 2016

Onze sterkte en onze hulp!

‘Want Ik ben de Ene, je God, die jouw rechterhand sterk maakt, - die zegt tot je zegt: vrees niet, Ik zal je helpen.’

Jesaja 41:13
(NB)


Wat een geweldige bemoediging vandaag van Dagelijks Woord!
Een bemoediging voor ons allemaal, maar in het bijzonder denk ik voor hen die het heel moeilijk hebben.

God belooft ons hier, dat Hij onze rechterhand sterk maakt.
Andere vertalingen gebruiken de woorden nemen, vastgrijpen of vasthouden, maar als we er even goed over na denken, en tot ons door laten dringen wat er gebeurt als iemand ons bij de hand neemt, ons vasthoudt of vastgrijpt op momenten dat we het nodig hebben, dan realiseren we ons dat er iets van de kracht, de troost en de sterkte van die persoon overgaat op ons; we kunnen weer even verder.
En zo is het nog meer met God.
Als Hij ons vastgrijpt, ons vasthoudt, gaat er kracht, troost en sterkte van Hem over in ons.
Een kracht en sterkte die vele malen groter en sterker is dan van mensen en een troost die dieper gaat dan enige menselijke troost.

Hij grijpt onze rechterhand, Hij houdt hem vast en maakt ons sterk!
En met dat Hij onze rechterhand vasthoudt en ons met Zijn kracht doorstroomt, zegt Hij tegen ons: ‘Wees maar niet bang, Mijn kind, wees maar niet bang, want Ik zal je helpen!
Je bent niet alleen!
Hoe donker het nu ook is, hoe moeilijk je het nu ook hebt, hoe groot je verdriet nu ook is, wees maar niet bang, Ik ben bij je en zal je er doorheen helpen.'

Als jij het vandaag moeilijk heb, Zijn kracht en troost hard nodig heb, zoek dan even een rustig en stil plekje voor een ontmoeting met Hem en overdenk deze woorden die God tot je spreekt.
Dan zal Hij je met Zijn  kracht en sterkte doorstromen, en je zult getroost worden door Zijn onvoorwaardelijke liefde.1 opmerking: