woensdag 24 september 2014

Elke dag komt de hemel een stukje dichterbij …

Afgelopen zondag kreeg ik van een lieve vriendin een cd als afscheidscadeautje daar zij gaat trouwen en daarmee ook verhuizen naar een heel andere plaats.
Aan onze samenwerking (op vele gebieden) komt dan helaas ook een einde.
Ik heb de cd inmiddels al heel wat keren geluisterd, en hoewel ik over het algemeen niet zoveel met Nederlandstalige muziek heb, staan er op deze cd een aantal prachtige nummers.
Twee springen er echter helemaal uit en één daarvan vond ik ook op You Tube en die wil ik heel graag hier delen, in het bijzonder ook ter bemoediging voor mijn moeder.

We naderen eind september en dat betekent tegelijk dat oktober heel dichtbij komt.
Hoewel de maand voor mij niet meer zo beladen is, weet ik wel dat de tijd ernaar toe voor mijn moeder een heel verdrietige tijd is.
Dit jaar, 5 oktober om precies te zijn, is het alweer 23 jaar geleden dat mijn jongste broertje verongelukte.
Rond 7.00 uur die zaterdagmorgen kwam het telefoontje dat Jacco een ongeluk had gehad met zijn dienstauto (hij was beveiligingsbeambte en had nachtdienst).
De pijn is bij mij weggeëbd, maar hoe anders is dit als het je kind betreft.
Ik kan me daar geen voorstelling van maken, maar ik zie wat het met mijn moeder doet, hoe zij hem nog steeds mist, ook na zoveel jaar.
De paar weken vlak voor deze bewuste dag zijn en blijven moeilijk voor haar en ze is altijd weer blij als 5 oktober en de week erna voorbij zijn.
Er is een troost in het weten dat ze hem weer zal zien (net als ook mijn vader, die 7 jaar geleden overleed in november), maar deze tijd, deze dagen …

‘Elke dag komt de hemel een stukje dichterbij; 
elke dag verkleint de afstand tussen jou en mij’

De pijn van het gemis komt in deze dagen meer binnen dan anders, misschien bij jou ook wel, maar welk een troost ligt er dan in deze woorden.
We kunnen blijven kijken naar de tijd die verstrijk dat iemand ons ontvallen is, maar we kunnen ook kijken naar de andere kant, naar de wetenschap dat met het verstrijken van iedere dag, de hemel een stukje dichterbij komt en daarmee ook het weerzien en een einde aan alle pijn, verdriet en lijden.

Het nummer heet: >>  ‘Vergezicht’ van Annemieke Koelewijn

Dat ook jij door dit lied heen (nieuwe) moed en kracht mag ontvangen.

Foto:©Michael Klapwijk


Lees eventueel ook: ‘Gemis’ (Words of my Heart)

1 opmerking:

  1. Ik las hem vorige week al. Verliezen lijden is heel erg. Maar wat een troost en bemoediging om zo'n blog te lezen als die van jou. Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen